Λ. Κατσέλη: Περισσότερη ρευστότητα το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 16:23

Tις διάφορες δυνατότητες δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης της εγγυοδοτικής ικανότητας των ελληνικών τιτλοποιημένων δανείων εξετάζει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, όπως είπε σε συνέντευξή της στον ρ/σ FLASH η ΥΠΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι σιγά - σιγά στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 οι τράπεζες θα μπορούν να χορηγούν περισσότερη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που το έχει απολύτως ανάγκη», πρόσθεσε.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι σιγά - σιγά στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 οι τράπεζες θα μπορούν να χορηγούν περισσότερη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που το έχει απολύτως ανάγκη», τόνισε η ΥΠΟΙΑΝ.

Επίσης, η υπουργός υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας απαιτείται η κινητοποίηση όλης της κοινωνίας. «Για ό,τι στήνουμε τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν σε δύο χρόνια και λόγω ακριβώς της κρίσης, προσπαθούμε να επιλέξουμε τέτοια μέτρα που να έχουν επιπτώσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε ότι από τις 17 Οκτωβρίου θα μπορούν να ιδρύονται στη χώρα μας επιχειρήσεις, όχι σε 35 μέρες και με 15 βήματα, αλλά σε μία ημέρα και με ένα βήμα, ενώ το υπουργείο προχωράει και στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Ανέφερε ακόμα ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές φαρμάκων με βάση το νέο Δελτίο Τιμών και ότι ήδη έχει στα χέρια της το νέο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση και την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ με ταχείς διαδικασίες προχωράει και η νομοθεσία για τις «καθαρές» τιμές στο ράφι.

Σε ό,κτι αφορά στις επιφυλάξεις και τις επικρίσεις του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα του ΣΕΒ για τον αναπτυξιακό νόμο, η υπουργός είπε ότι κάποιες από τις προτάσεις του συνδέσμου, αλλά όχι όλες, θα υιοθετηθούν.

«Ο ΣΕΒ λέει ότι θα έπρεπε ο Αναπτυξιακός Νόμος να είναι μόνο φοροαπαλλαγές και κυρίως να ενισχύει επενδύσεις άνω των 500.000. Για το θέμα αυτό υπάρχει μια διαφορετική άποψη», τόνισε η κ. Κατσέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα