Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 08:50

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δρομολογούνται οι αλλαγές του τραπεζικού συστήματος. Την έναρξη της διαδικασίας όρισε η ανακοίνωση των συμβούλων αναδιάρθρωσης".

"Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η διαδικασία που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση των κρατικών τραπεζών και του συνόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε χθες και επίσημα τους τρεις συμβούλους οι οποίοι θα κάνουν την αποτίμηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που ελέγχει το Δημόσιο και θα προτείνουν αλλαγές στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Παράνομος τζίρος 4 δισ. στην αγορά του τζόγου. Η κυβέρνηση θέτει σε δημόσια διαβούλευση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παίγνια".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων επιδιώξει η κυβέρνηση προωθώντας νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία θέτει σε δημόσια διαβούλευση, καθώς η απουσία θεσμικού πλαισίου έχει οδηγήσει στη δημιουργία δραστηριοτήτων κυρίως μέσω internet, με παράνομο τζίρο πάνω από 4 δισ. ευρώ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιδοτήσεις 100% για 150.000 θέσεις εργασίας. 650 εκατ. για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επιδότηση κατά 80% έως και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για το 50% του προσωπικού των επιχειρήσεων, θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ. Στη ρύθμιση θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα επιχειρήσεις που απασχολούν έως 49 άτομα με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθούν να διατηρήσουν για ένα χρόνο το σύνολο των εργαζομένων. Ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι θα επιδοτηθούν 150.000 θέσεις με 650 εκατ. ευρώ και θα διατηρηθούν 300.000 θέσεις στη διετία 2010-2011".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νομιμοποιείται ο τζόγος. Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη από χθες το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επανέρχονται ύστερα από οκτώ χρόνια απαγόρευσης ο... πακμαν και τα "φρουτάκια". Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες για διαβούλευση το νομοσχέδιο για ψυχαγωγικά και τυχερά παίγνια, με στόχο να σταματήσει η αιμορραγία των προστίμων ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που πληρώνει η χώρα μας ετησίως στην ΕΕ αλλά και να βάλει τάξη σε μία "αγορά" όπου ο παράνομος τζίρος φθάνει τα 4 δισ. ευρώ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα