Στην ομιλία Μπερνάνκι το βλέμμα των επενδυτών

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 11:19
UPD:11:21

Στην ομιλία του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών,με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός τραπεζίτης θα αποσαφηνίσει και το πόσο κοντά είναι η Fed σε έναν νέο κύκλο αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Στην ομιλία του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, οι οποίες αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά στη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Μπερνάνκι αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός τραπεζίτης θα αποσαφηνίσει και το πόσο κοντά είναι η Fed σε έναν νέο κύκλο αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ πιθανόν να αναφερθεί και στις ανησυχίες για εξασθένηση του οικονομικού momentum μετά από μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων που δόθηκαν τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα.

Παρόλ’ αυτά, εκτιμάται ότι δεν θα παρουσιάσει κάποιο λεπτομερές σχέδιο της Fed για το μέλλον ούτε θα προσδιορίσει τις εξελίξεις εκείνες που θα απαιτούσαν τη λήψη αποφασιστικότερων μέτρων από την τράπεζα.

Οικονομολόγος της Bank of America εκτιμά ότι ο Μπερνάνκι θα θέσει το πλαίσιο της κατάστασης που επικρατεί σήμερα «χωρίς να ανακοινώσει κάποια νέα πολιτική».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεδρίου που οργανώνεται από τη Φέντεραλ Ριζέρβ του Κάνσας και στο οποίο θα παραβρεθούν επιφανείς οικονομολόγοι και αξιωματούχοι κεντρικών τραπεζών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο διοικητής της Fed θα βρεθεί στο βήμα του συνεδρίου λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η αμερικανική οικονομία «έτρεξε» την περίοδο αυτή με ρυθμό 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα