Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 05:34
UPD:05:51

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές και το γιέν κινήθηκε πτωτικά καθώς συνεδρίασε η Bank of Japan με θέμα τα μέτρα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης και ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben S. Bernanke υποσχέθηκε παρόμοιες πολιτικές.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 118,04 μονάδες στις 9:47 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου 45 μετοχές να σημειώνουν άνοδο για κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 2,5%. Το γιέν υποχώρησε έως 0,6% έναντι του δολαρίου. Η απόδοση των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αναρριχήθηκε 10,5 μονάδες βάσης στο 1,1%.

Η Bank of Japan συσκέπτεται για τη νομισματική πολιτική καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν είπε ότι είναι έτοιμος να λάβει μέτρα. Στις 27 Αυγούστου ο S&P 500 αναρριχήθηκε 1,7% μετά την υπόσχεση του προέδρου της Fed Ben S. Bernanke να διασφαλίσει την ανάκαμψη τη στιγμή που η οικονομική ανάπτυξη συρρικνώθηκε λιγότερο των εκτιμήσεων το δεύτερο τρίμηνο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 1,7%. Ανοδο 1,3% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο σημείωσαν άνοδο 1,7% και της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 0,8% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Ανοδο 5% σημείωσαν οι μετοχές της νοτιοκορεατικής κατασκευαστικής εταιρείας Daelim Industrial Co., μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας για χαλάρωση των όρων δανεισμού.

Το γιέν υποτιμήθηκε έως τα 85,75 έναντι του δολαρίου από 84,63 που ήταν κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Τόκιο στις 27 Αυγούστου. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 109,22 από 107,71. Το αδύναμο γιέν τονώνει τα κέρδη των ιαπωνικών εταιρειών όταν αυτές τα μετατρέπουν στο τοπικό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα