Σερβία: Επένδυση 15 εκατ. ευρώ από νοτιοκορεάτες

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 09:24

Η νοτιοκορεατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών συστημάτων για αυτοκίνητα Yura ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή εργοστασίου στο Nis, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic, προσθέτοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην περιοχή (όπου το ποσοστό της ανεργίας προσεγγίζει το 30%), καθώς προβλέπεται να απασχολεί μεταξύ 1,5 και 1,7 χιλ. άτομα.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης (στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων) η εταιρεία θα λάβει επιδότηση ύψους 7 χιλ. ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργήσει. Την κατασκευή του εργοστασίου έχουν αναλάβει τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες του Nis.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο η Yura προχώρησε στην εξαγορά της σερβικής εταιρείας Zastava Elektro (Raca) και ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των παραγωγικών της εγκαταστάσεων απασχολώντας 300 περίπου άτομα (σήμερα απασχολεί περίπου 850 άτομα), ενώ στις αρχές Ιουλίου η εταιρεία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των προϊόντων της. Η ετήσια παραγωγή της εταιρείας στη Raca εκτιμάται πως θα προσεγγίσει τις 20 χιλ. ηλεκτρικών εγκαταστάσεων αυτοκινήτων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα κατευθυνθεί για την κάλυψη των αναγκών των γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα