Συστηματικοί έλεγχοι του Λιμενικού σε ταχύπλοα - σκάφη αναψυχής

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 14:29

Οι λιμενικές αρχές διενήργησαν συνολικά 2.402 ελέγχους.

Εκατόν τριάντα οκτώ παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας βεβαίωσαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν σε θαλάσσια μέσα αναψυχής, ταχύπλοα σκάφη και λουτρικές εγκαταστάσεις, το διάστημα από 23 Αυγούστου έως 29 Αυγούστου.

Οι λιμενικές αρχές διενήργησαν συνολικά 2.402 ελέγχους, ενώ οι έλεγχοι που διαπιστώθηκαν αφορούσαν κυρίως: ελλείψεις σε σωστικά και πυροσβεστικά μέσα σκαφών, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, μη τήρηση ωραρίου εκμισθούμενων μέσων, χειρισμός ταχυπλόων σκαφών από άτομα που δεν έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια, εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών από σκάφη σε μικρή απόσταση από την ακτή και παρενόχληση λουομένων, αλλά και απουσία ναυαγοσώστη.

Παράλληλα διενεργήθηκαν 156 αλκοολομετρήσεις σε χειριστές και κυβερνήτες σκαφών, χωρίς να βεβαιωθούν παραβάσεις για υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών.

Όσον αφορά τους αγορανομικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν σε λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πλοίο και χερσαία ζώνη λιμένα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα