ΟΤΕ: Τον Σεπτέμβριο η έξοδος από το NYSE

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 15:41

Την πρόθεσή του να υποβάλει αίτηση για αποχώρηση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) γνωστοποίησε σήμερα εγγράφως στο NYSE ο ΟΤΕ.

Την πρόθεσή του να υποβάλει αίτηση για αποχώρηση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) γνωστοποίησε σήμερα εγγράφως στο NYSE ο ΟΤΕ.

Ο Οργανισμός σκοπεύει να υποβάλει τη Φόρμα 25 στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά τις 9 Σεπτεμβρίου και αναμένει η αποχώρηση από το NYSE να αρχίσει να ισχύει κατά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια της αποχώρησης από το NYSE και έχοντας καλύψει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό των υποχρεώσεων αναφοράς στο πλαίσιο της ισχύουσας Αμερικάνικης Νομοθεσίας, ο ΟΤΕ σκοπεύει να υποβάλει μία πιστοποίηση Φόρμας 15F στην SEC, τερματίζοντας με αυτό το τρόπο την εγγραφή των μετοχών του.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ διευκρινίζει ότι σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα «Level I ADSs», το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADSs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter). Ένα ADS αναλογεί σε 0,5 μετοχές ΟΤΕ.

«Ο ΟΤΕ θα ενημερώνει τους επενδυτές σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία αποχώρησης από το NYSE αλλά και στον τερματισμό των υποχρεώσεων του αναφοράς στο πλαίσιο της σχετικής Αμερικανικής Nομοθεσίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα