Κ. Μπατζελή: Δε δικαιολογείται αύξηση στα σιτηρά

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 19:05

Την άποψή της ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δε δικαιολογείται καμία αύξηση στα σιτηρά, επανέλαβε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή, μετά από σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός, και η επιτροπή ανταγωνισμού κινείται δυναμικά προκειμένου να περιορίσει πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια. Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έχει στην κατοχή της ήδη όλα τα στοιχεία εκείνα που δικαιολογούν πρόστιμα σε αλευροβιομηχανίες για παράβαση του αγορανομικού κώδικα.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την έρευνά της στα κοστολογικά στοιχεία της αλευροβιομηχανίας», τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης, συμπληρώνοντας ότι -όπως προκύπτει από την έρευνα του υπουργείου Οικονομίας- μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% στα σιτηρά ενδεχομένως να περάσει στα άλευρα, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται ανατίμηση στην τιμή του ψωμιού.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί το υπουργείο για μεταρρυθμίσεις και κυρίως για τον ΟΣΔΕ, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι στόχος είναι «να ξεφύγουμε από τα ακίνητα και να τα κάνουμε κινητά και χρήσιμα».

Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, υλοποιείται ένα τετράπτυχο (μητρώο αγροτών, εμπόρων, αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ιχνηλασιμότητα), με το οποίο θα παρακολουθείται η τιμή των προϊόντων από το σπόρο ως το τελικό προϊόν στο ράφι.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια αύξηση του τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος των αγροτών. Όπως είπε, σχεδιάζεται ένας εξορθολογισμός των τιμών σε βάθος τριετίας και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά αυξήσεις του 50% και 100% των αγροτικών τιμολογίων.

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα