Κατά 5,8% αυξήθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη της Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 15:04

Αύξηση της τάξεως του 5,8% σημείωσαν στο εννεάμηνο του 2002 τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης φθάνοντας στα 18,1 εκατ. ευρώ έναντι 19,2 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Μετά από την αφαίρεση των μεριδίων της μειοψηφίας, η αντίστοιχη αύξηση ανέρχεται σε 5,5% (από 17,4 εκατ. ευρώ σε 18,3 εκατ. ευρώ), ενώ το περιθώριο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) αυξάνεται σε 19% έναντι 18,5% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 222,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 1,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2001.

Στον τομέα βιομηχανικών ορυκτών, που αντιπροσωπεύει πάνω από τα τρία τέταρτα του κύκλου εργασιών του ομίλου, τα συνολικά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 14,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,6% έναντι του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχη ήταν η βελτίωση και της λειτουργικής κερδοφορίας, όπως απεικονίζεται στην αύξηση του περιθωρίου EBITDA από 21,7% σε 22,4%.

Αντιθέτως, οι συνολικές πωλήσεις στον τομέα αυτό σημείωσαν μείωση κατά 2,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης κ. Ευθύμιος Βιδάλης παρατήρησε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς, παρά την συνεχιζόμενη υποτονική παγκόσμια βιομηχανική δραστηριότητα, οι πωλήσεις μας κινούνται σε πλαίσια ανάλογα με της περυσινής χρονιάς, ενώ η κερδοφορία μας, χάρη στις εντατικές προσπάθειες για συνεχή βελτίωση της λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας, εμφανίζεται ενισχυμένη σε όλα τα επίπεδα».

Αναφερόμενος δε στις διαφαινόμενες προοπτικές για το σύνολο του έτους, ο κ. Βιδάλης σημείωσε: «Προσδοκούμε τα συνολικά αποτελέσματα του 2002 να παρουσιάσουν βελτίωση, σε σχέση με το 2001, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που εμφανίζεται στα στοιχεία του εννεαμήνου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα