Εισαγόμενες πιέσεις

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 14:58

Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από τρεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Στο προσκήνιο επανήλθαν οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και την πορεία των δημοσιονομικών στην Ελλάδα.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, όπως στην περίπτωση της Alpha... η αγορά υποχωρεί ακολουθώντας την Ευρώπη, με τις ανησυχίες για την οικονομία να υπερισχύουν», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Xρηματιστηριακή.

Όπως σημείωσε, «η συμμετοχή των επενδυτών είναι χαμηλή ... πολλοί δεν γνωρίζουν τι στάση να κρατήσουν, ανησυχούν για την ελληνική οικονομία και την περαιτέρω πορεία της αγοράς και μένουν εκτός».

Αυτή την ώρα (14:38), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,99% στις 1.530,21 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 31,99 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 2%.

Απώλειες 2,2% καταγράφει η μετοχή της Alpha Bank παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας στο εξάμηνο ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. H Alpha ανακοίνωσε νωρίτερα υποχώρηση 82,2% των καθαρών κερδών εξαμήνου εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς, της αύξησης των προβλέψεων και της επιβράδυνσης στις χορηγήσεις.

Πιέσεις δέχονται επίσης οι τίτλοι των Aspis Bank (-4,44%), Eurobank EFG (-3,70%) και MIG (-5,10%).

Συνολικά, οι τιμές 124 μετοχών υποχωρούν, 31 ενισχύονται και 26 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα