Συμφωνία για εξαγορά της Μεβγάλ από τη Vivartia

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 12:11
UPD:13:21

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Vivartia, Θυγατρικής της Marfin Investment Group, για την εξαγορά της Μεβγάλ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής». Επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις.

H ΜΙG εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο στη Vivartia το 2007 και αυτή τη στιγμή η συμμετοχή της ανέρχεται στο 91%.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

Το σενάριο περί στρατηγικής συνεργασίας ή και εξαγοράς της Μεβγάλ από τη Vivartia αναζωπυρώθηκε μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia, Δ. Μαλαματίνα, ότι η εταιρεία αναζητά στρατηγικές συνεργασίες. Ο κ. Μαλαματίνας είχε αφήσει μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο εξελίξεων έως το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την πώληση της Chipita, εκτιμήθηκε ότι το ενδιαφέρον του ομίλου θα μπορούσε να επικεντρωθεί στον κλάδο των γαλακτοκομικών και δη στη Μεβγάλ, καθώς ήδη έχει προηγηθεί η κίνηση του 2006 για την εξαγορά του 21% από τη Vivartia.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Mεβγάλ έναντι 80 εκατ. ευρώ κατέληξε η Vivartia, Θυγατρική της Marfin Investment Group, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή από τη MIG.

«Η Vivartia αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την εξαγορά της Μεβγάλ από τη Δέλτα», δήλωσε στο πρακτορείο στέλεχος της εταιρείας, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα