Tα εταιρικά νέα στηρίζουν τη Ν.Υ.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 17:51
UPD:17:53

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο σημειώνουν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη με αιχμή τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Στις 17:44' (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.732,5 μονάδες και ο Nasdaq στις 1.449,67 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,14%.

Η διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της Hewllett Packard http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/21/261600.htm που ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης.

Σήμερα, τόσο η Deutsche Bank Securities όσο και η Credit Suisse First Boston έσπευσαν να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις αρχικές τους εκτιμήσεις για τα κέρδη της HP στην επόμενη χρήση. Η μετοχική τιμή της εν λόγω εταιρείας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 12,40%.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας ότι οι αιτήσεις που κατέθεσαν αμερικανοί πολίτες, προκειμένου να τους χορηγηθεί κρατικό επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 376.000, μειωμένες κατά 25.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Τέλος, αμετάβλητος παρέμεινε τον Οκτώβριο ο δείκτης των βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board, ο οποίος αποτελεί ένδειξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας κατά τους προσεχείς μήνες. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, το Σεπτέμβριο σημείωσε πτώση κατά 0,4%. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη κατά 0,1% τον Οκτώβριο έναντι μείωσης 0,2% -βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων- το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα