Τρ. Πειραιώς: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 16:21

Την υλοποίηση του climabiz, ενός νέου πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει ως στόχο να προετοιμάσει την ελληνική - κυρίως - αγορά, έτσι ώστε να προσαρμοστεί έγκαιρα στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το climabiz πραγματοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και την εταιρεία συμβούλων σε θέματα κλιματικής αλλαγής face3ts, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το χρηματοδοτικό μέσο «LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση».

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και οι περιοχές δράσης του εκτείνονται εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Κύπρο, σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

«Το πρόγραμμα αυτό απαντά στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας, πώς δηλαδή και σε ποιο βαθμό επηρεάζεται μία επιχείρηση από την κλιματική αλλαγή και πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η αποτίμηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί πραγματικά μια ευρωπαϊκή καινοτομία», δήλωσε ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα