Air France: Εγκαινιάστηκε το Α-380 στην πτήση Παρίσι-Τόκιο

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 08:18

Την εκμετάλλευση του γιγαντιαίου αεροσκάφους της Airbus, A-380, εγκαινίασε η Air France στην πτήση Παρίσι-Τόκιο, με την άφιξη σήμερα το πρωΐ στο αεροδρόμιο Narita του Τόκιο της πρώτης επιβατικής πτήσης από την γαλλική πρωτεύουσα.

«Το αεροσκάφος, που ξεκίνησε από το Παρίσι νωρίς χθες το απόγευμα, προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο Τόκιο στις 07.49 (01.49, ώρα Ελλάδας), τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού αερομεταφορέα στο Τόκιο.

Το αεροσκάφος μετέφερε 363 επιβάτες, ενώ η διαθεσιμότητά του είναι 538 θέσεις. Από αυτές εννέα είναι στην πρώτη θέση και 80 στην business. Το Α-380 θα αναχωρήσει το μεσημέρι για το Παρίσι.

Προς το παρόν, το Α-380 θα πραγματοποιεί τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής και από τις 5 Οκτωβρίου το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό.

Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α-380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη - η γραμμή πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2009 - και το Γιοχάνεσμπουργκ, από τον Ιανουάριο του 2010.

Ωστόσο, το διεθνές αεροδρόμιο Narita δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α-380. Πριν από δύο μήνες η Singapour Airlines το χρησιμοποίησε για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, χάρις και στις δυσκολίες της ενδιάμεσης σύνδεσής τους με την ιαπωνική πρωτεύουσα, να αγοράσουν το τεράστιο αεροσκάφος παραγωγής της, παρά το ότι οι δύο μεγάλοι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways (ANA) και η Japan Airlines (JAL) δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα