Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 10:58

Πτωτικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι, εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια και των στοιχείων για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ.

«Χθες, σημειώθηκε απλώς ένα ράλι ανακούφισης, τα θεμελιώδη στοιχεία δεν έχουν αλλάξει και σήμερα η αγορά θα είναι αδύναμη», παρατηρεί ανώτατο στέλεχος της Seven Investment Management.

«Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να μεταβάλει τα επιτόκια και εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι τα στοιχεία για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ θα είναι αδύναμα.»

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,3% στις 1.053,02 μονάδες. Χθες, έκλεισε με κέρδη 2,9% μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Απώλειες 1,8% καταγράφει η μετοχή της γαλλικής εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών Pernod Ricard, η οποία ανακοίνωσε πως θα εστιάσει τις προσπάθειές της φέτος στη μείωση του δανεισμού και στην αύξηση των δαπανών στον τομέα του μάρκετινγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα