ΑΙΑ: Αίτηση εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 09:34
UPD:09:39

Προκαταρκτικά έγγραφα για τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ φέρεται να κατέθεσε η AIA Group, η βασική μονάδα της AIG στην Ασία.

Προκαταρκτικά έγγραφα για τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ φέρεται να κατέθεσε η AIA Group, η βασική μονάδα της AIG στην Ασία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η αίτηση σημαίνει πως η AIG ενδεχομένως να προχωρήσει στο IPO στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Τόσο η εκπρόσωπος της ΑΙΑ στο Χονγκ Κονγκ όσο και η εκπρόσωπος της AIG αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η αμερικανική εταιρεία προσέλαβε τον Μαρκ Τάκερ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Prudential, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της ΑΙΑ τη στιγμή που εκείνη προετοιμαζόταν για τη δημόσια εγγραφή.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της AIG, Ρόμπερτ Μπένμος, είναι να πουλήσει μονάδες ούτως ώστε να αποπληρώσει τα 182,3 δισ. δολάρια που έλαβε η εταιρεία του από την αμερικανική κυβέρνηση ως «σανίδα σωτηρίας». Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάρτιο συμφώνησε να πουλήσει την American Life Insurance στη MetLife έναντι περίπου 15,5 δισ. δολαρίων.

Η AIG άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών μετά την υπαναχώρηση της βρετανικής Prudential από συμφωνία για την εξαγορά της ΑΙΑ έναντι τιμήματος 35,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το IPO έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων οι Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley και Citigroup.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα