ΠΓΔΜ: Αυξάνονται οι εταιρικές πτωχεύσεις

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 09:56

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τα μέσα του τρέχοντος έτους είχαν ξεκινήσει στη χώρα διαδικασίες για 746 περιπτώσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, σε σύγκριση με 336 αντίστοιχες περιπτώσεις κατά την ίδια περίοδο του παρελθόντος έτους.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων της ΠΓΔΜ που κήρυξαν πτώχευση εντός ενός μόλις έτους έφθασε σε νέο ύψος - ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 120%, αναφέρει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τα μέσα του τρέχοντος έτους είχαν ξεκινήσει στη χώρα διαδικασίες για 746 περιπτώσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, σε σύγκριση με 336 αντίστοιχες περιπτώσεις κατά την ίδια περίοδο του παρελθόντος έτους.

Παράλληλα, αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των περιπτώσεων ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων, ο οποίος έφτασε στις 1.794 κατά το τρέχον έτος, σε σύγκριση με 1.278 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ταυτοχρόνως, ο αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων αυξήθηκε μόνο κατά 2% σε σύγκριση με τρία έτη πριν.

Ο αριθμός των εταιρειών στην ΠΓΔΜ με δεσμευμένο το λογαριασμό τους από τις αρμόδιες αρχές το 2009 αυξήθηκε κατά 50% σε σύγκριση με το 2008. Τέλος, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η μέση περίοδος είσπραξης των οφειλών στον επιχειρηματικό τομέα αυξήθηκε από έξι μήνες στα τέλη του 2008 σε εννέα μήνες στα τέλη του 2009.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα