Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 05:59

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κλονίζεται.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., που εισπράττει το 1/5 των πωλήσεών της στην Αμερική, σημείωσαν άνοδο 1,4% στη Σεούλ. Ανοδο 1,3% σημείωσαν οι μετοχές της Canon Inc., της κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών που πραγματοποιεί το 28% των πωλήσεών της στην Αμερική. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 1,3% εν μέσω εικασιών ότι η οικονομική ανάπτυξη θα τονώσει τη ζήτηση των μετάλλων.

Ανοδο 0,6% σημείωσε ο MSCI Asia Pacific Index φθάνοντας στις 120,76 μονάδες στις 10:43 π.μ. στο Τόκιο, ωθώντας την άνοδο των τεσσάρων ημερών στο 3,6%. Ο περιφερειακός δείκτης οδεύει να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 0,3%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index ισχυροποιήθηκε 0,7%, καθώς οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι οι εργασίες που σχετίζονται με το καθαρισμό των ερειπίων από τον σεισμό στο Christchurch θα τονώσουν τα κέρδη.

Στις 3 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,3% μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε αύξηση της απασχόλησης κατά 67.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη αναρριχήθηκαν 0,3% κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα