Ισχυροποίηση του ευρώ

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 06:30

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου διαπραγματεύθηκε το ευρώ πριν από τις εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες προβλέπεται να δείξουν ότι η ανάκαμψη αποκτά δυναμική στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του γιέν πριν από την αυριανή ανακοίνωση για τις βιομηχανικές παραγγελίες οι οποίες αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα στη Γερμανία. Πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι των νομισμάτων με τις υψηλότερες αποδόσεις καθώς άρχισε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Bank of Japan κατά την οποία μάλλον θα επιβεβαιωθεί η πρόθεση λήψης περισσότερων μέτρων για τις πιστώσεις. Το ουόν της Νέας Κορέας αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τονώνοντας την αισιοδοξία για βελτίωση των εξαγωγών.

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,2887 δολ. στις 11:44 π.μ. στο Τόκιο από 1,2896 που ήταν την εβδομάδα που πέρασε στη Νέα Υόρκη μετά την ισχυροποίησή του στο 1,2902 δολ. τα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Αυγούστου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 108,74 γιέν από 108,73 γιέν στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν ισχυροποιήθηκε στα 109,56, στα ίδια υψηλά επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 30 Αυγούστου. Το δολάριο αγοράστηκε στα 84,36 γιέν από 84,31 γιέν.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν 0,5% τον Ιούλιο, μετά από αύξηση 3,2% τον Ιούνιο. Η βιομηχανική παραγωγή εκτιμάται ότι αυξήθηκε 1%.

Την εβδομάδα που πέρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη σε περίπου 1,6% από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1%, και αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το 2011 στο 1,4% από περίπου 1,2%.

Η ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο και το γιέν κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας στις 3 Σεπτεμβρίου ότι οι θέσεις εργασίες – εκτός των κυβερνητικών – αυξήθηκαν κατά 67.000 τον Αύγουστο, από 107.000 τον Ιούλιο (αναθεωρημένα στοιχεία).

Απώλειες για τέταρτη ημέρα έναντι του ραντ της Νοτίου Αφρικής σημείωσε το γιέν μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Bank of Japan στο Τόκιο. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στα 11,76 ανά ραντ. Εναντι του ουόν της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,4% στα 13,88 ουόν.

Ανοδο για τέταρτη ημέρα έναντι του δολαρίου και του γιέν σημείωσε το ουόν καθώς οι ξένοι επενδυτές αύξησαν τις τοποθετήσεις τους σε νοτιοκορεατικές μετοχές. η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για 13ο μήνα τον Ιούλιο, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση για δέκατο μήνα και οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις εκθέσεις την εβδομάδα που πέρασε.

Το ουόν ανατιμήθηκε 0,4% φθάνοντας στα 1.170,85 ανά δολάριο, μετά την ισχυροποίησή του στα 1.169,20, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα