Σερβία: Επένδυση 11 εκατ. ευρώ από τη Norma

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 09:58

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων του γερμανικού ομίλου NORMA Group, κ. John Stephenson και ο δήμαρχος της πόλης Subotica κ. Sasa Vucinic υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Η κατασκευή του εργοστασίου προβλέπεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2011, ενώ στην πλήρη λειτουργία του εκτιμάται πως θα απασχολεί 330 περίπου άτομα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 11,2 εκατ. ευρώ. Η Υπηρεσία Προώθησης των Επενδύσεων και των Εξαγωγών της Σερβίας (SIEPA) θα υποστηρίξει την επένδυση μέσω επιδότησης ύψους 5 χιλ. ευρώ ανά νέα θέση εργασίας που αυτή δημιουργεί.

Ο όμιλος NORMA απασχολεί περισσότερα από 3,4 χιλ. άτομα σε 13 μονάδες παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεργάζεται με γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen, Audi, Peugeot και Citroen. Ο όμιλος είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ της Σερβίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για την εγκατάσταση του νέου εργοστασίου του, αλλά προχώρησε στην επιλογή της Σερβίας μετά από τη σχετική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της από εκπροσώπους του υπουργείου οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και της SIEPA.

Το νέο εργοστάσιο της NORMA θα καλύπτει συνολική έκταση 12 χιλ. τ.μ. (η οποία παραχωρήθηκε δωρεάν στην ελεύθερη βιομηχανική ζώνη της Subotica) και το σύνολο της παραγωγής του θα εξάγεται στις αγορές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα