HP: Μήνυση κατά του πρώην CEO

Για τη μετακίνησή του στην Oracle
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 07:24
UPD:10:00

Μήνυση κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Μαρκ Χερντ, κατέθεσε Hewlett-Packard, προκειμένου να τον εμποδίσει να εργαστεί ως πρόεδρος στην Oracle, υποστηρίζοντας ότι αυτή η τοποθέτηση ενδέχεται να της κοστίσει πελάτες, εμπορικά μυστικά καθώς και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Εάν ο Χερντ εργαστεί ως πρόεδρος στην Oracle θα είναι «αδύνατον» να μην αποκαλύψει μυστικές πληροφορίες για την HP, επισημαίνεται στη μήνυση που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Η Oracle, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής λογισμικού στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη και είπε ότι ο Χερντ θα αναφέρεται στον CEO, Λάρι Έλισον.

Ο Χερντ, που θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Oracle, θα προσφέρει την εξειδίκευσή του στις εξαγορές με στόχο την ανάπτυξη. Κατά τη θητεία του στην ΗΡ ο Χερντ υπετριπλασίασε τα κέρδη, περιορίζοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας την εταιρεία πέρα των δραστηριοτήτων της στα κομπιούτερ και τους εκτυπωτές.

«Στις νέες του θέσεις, ο Χερντ εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να αποδώσει για την Oracle χωρίς να αποκαλύψει τα όσα γνωρίζει – εμπορικά μυστικά και απόρρητες πληροφορίες για την HP», αναφέρεται στη μήνυση της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος του Χερντ αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα