Βρετανία: Σε επίπεδα - ρεκόρ η αιολική ενέργεια

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 14:08

Ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία, καθώς η απόδοση των αιολικών πάρκων μπορούσε να συγκριθεί με την απόδοση σχεδόν τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων, σύμφωνα με τον εθνικό πάροχο ενέργειας National Grid.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της National Grid, τη Δευτέρα στις 22.30 (ώρα Ελλάδος), τα αιολικά πάρκα της χώρας –και κυρίως της Σκοτίας– πέτυχαν συνολική παραγωγή 1.860 megawatt –μέγεθος που αντιστοιχεί στο 4,7% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«ΚαθΆ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, χάρη στους ανέμους παρήχθη το 5% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε χθες η National Grid. «Η National Grid θεωρεί, επίσης, ότι εάν προσμετρηθεί και η παραγωγή ενσωματωμένης αιολικής ενέργειας, η αιολική ενέργεια που παρήχθη χθες ανέρχεται στο 10% της ενέργειας στη Βρετανία», συμπληρώνει.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της εταιρείας, τα εργοστάσια που παράγουν ενέργεια μέσω φυσικού αερίου παράγουν πλέον τη μισή περίπου ηλεκτρική ενέργεια, μέσω του λιθάνθρακα παράγεται το 32%, μέσω της πυρηνικής ενέργειας το 15%, ενώ η αιολική ενέργεια υποχώρησε στο 2,2% της συνολικής παραγωγής ενέργειας.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία εξακολουθεί να υπολείπεται των αντίστοιχων επιπέδων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία –η οποία κατάφερε τον περασμένο Ιανουάριο να καλύψει με τη βοήθεια του ανέμου τη μισή εγχώρια ζήτηση ενέργειας χάρη στους ισχυρούς ανέμους που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες του χρόνου στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα