Coca-Cola 3Ε: Εγκαίνια εργοστασίου υψηλής τεχνολογίας στη Β. Ιρλανδία

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 18:06
UPD:18:09

Μια νέα, ενεργειακά αποδοτική μονάδα εμφιάλωσης, με πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη και κέντρο επισκεπτών προσανατολισμένο στην κοινότητα, στο βιομηχανικό πάρκο Knockmore Hill, της επαρχίας Antrim, στη Βόρεια Ιρλανδία, εγκαινίασε σήμερα η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.

Η μονάδα αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ απασχολεί 600 άτομα και έχει δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας μη αλκοολούχων ποτών που στη συνέχεια διακινούνται σε κάθε άκρο της ιρλανδικής νήσου.

Βασικό στοιχείο του νέου εργοστάσιου εμφιάλωσης είναι το σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ), το οποίο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την ContourGlobal, μια πρωτοπόρα, διεθνής εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών μονάδων.

Στη μονάδα λειτουργούν επτά γραμμές πλήρωσης: τέσσερις για φιάλες PET, μία για γυάλινες φιάλες, μία για κουτάκια και μία για το post-mix. Υπάρχει ακόμα μια μονάδα διάπλασης PET με έξι μηχανές εξέλασης φυσητών φιαλών που έχουν δυνατότητα επεξεργασίας 750.000 φιαλών ημερησίως.

Επίσης, το συγκρότημα διαθέτει μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη η οποία όχι μόνο παρέχει αποτελεσματική αποθήκευση και ανάκτηση, αλλά και προστατεύει καλύτερα τις φιάλες και τις παλέτες, μειώνει τους χρόνους, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραδίδει την τέλεια παλέτα στους πελάτες και ένα προϊόν ποιοτικά άριστο στα χέρια του τελικού καταναλωτή.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Peter Robinson και ο υφυπουργός, Martin McGuinness.

«Η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στην περιοχή αυτή μέσω της διασφάλισης περίπου 400 θέσεων εργασίας. Η μονάδα αυτή θα αποδείξει την ισχύ του τοπικού τομέα τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις δυνατότητές μας στην παραγωγή προϊόντων παγκοσμίου κλάσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Δώρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «χάρη στη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας που κατασκευάστηκε στο βιομηχανικό πάρκο Knockmore Hill επεκτείνεται η δέσμευση του Ομίλου στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του στόχου αυτού, θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 στη μονάδα έως και 66%, ενώ το πλεόνασμα της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας θα τροφοδοτεί το τοπικό δίκτυο».

Όπως επεσήμανε, «η συγκεκριμένη μονάδα ΣΗΘ είναι η τέταρτη που εγκαινιάζεται στις 28 χώρες του Ομίλου, ενώ ακόμη 11 βρίσκονται υπό κατασκευή από την ContourGlobal. Απώτερος στόχος μας είναι η μείωση των εκπομπών CO2 κατά μέσο όρο 20% και στις 80 μονάδες εμφιάλωσης του Ομίλου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα