Ελλείψεις φαρμάκων διαπιστώνει ο φαρμακευτικός σύλλογος

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 20:08

Για ελλείψεις φαρμάκων, τις οποίες αποδίδει στην τιμολόγησή τους με πρόχειρο και βεβιασμένο, όπως αναφέρει, τρόπο κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, η τιμολόγηση των φαρμάκων «έγινε με πρόχειρο και βεβιασμένο τρόπο έτσι ώστε παρά την ύπαρξη Δελτίου Τιμών, επί μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση του δεν γνωρίζουν, τα φαρμακεία με τι τιμές κοστολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον ένα πλήθος ενστάσεων οδηγεί στην έκδοση και νέου δελτίου τιμών».

Σύμφωνα με το Σύλλογο, η ακαταστασία αυτή έφερε σε ανησυχητικό βαθμό ελλείψεις φαρμάκων και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων, ενώ σχετικά με τα λεγόμενα νοσοκομειακά φάρμακα, επισημαίνει πως δεν διευκρινίζεται ο τρόπος που θα δίδονται και έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «μετά από 8 μήνες τα φαρμακεία παραμένουν ανεξόφλητα στους λογαριασμούς που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός Ο.Γ.Α. και Ι.Κ.Α.). Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια Ευρώ , γεγονός που σε συνδυασμό με την τρομακτική μείωση του τζίρου που υφίστανται τα φαρμακεία και την δραματική απομείωση του αποθέματός τους, τα οδηγεί σε σίγουρο κλείσιμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα