Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 05:27
UPD:05:40

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index υψηλότερα για δεύτερη εβδομάδα, καθώς λιγότεροι των εκτιμήσεων άνθρωποι έκαναν αίτηση για το ταμείο ανεργίας στις ΗΠΑ και η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 1,5% στο Τόκιο. Στη Σεούλ, άνοδο 1,9% σημείωσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ της Ασίας. Σημαντική άνοδο 4,8% σημείωσαν οι μετοχές της Canon Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της για την αγορά ιδίων μετοχών.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 121,13 μονάδες στις 10:42 π.μ. στο Τόκιο με περισσότερες από πέντε μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 5,4$ από τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός στα οποία υποχώρησε στις 25 Αυγούστου εν μέσω εικασιών ότι η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει να εισέλθει και πάλι σε ύφεση. Αυτήν την εβδομάδα ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,8%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,9% καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναότο Καν, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης ύψους 920 δισ. γιέν (11 δισ. δολ.) για την τόνωση της κατανάλωσης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, αναρριχήθηκε 0,2%. Ανοδο επίσης 0,2% σημείωσε στην Κίνα ο Shanghai Composite Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,5% καθώς κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι λιγότερος αριθμός ανέργων έκανε αίτηση για υπαγωγή στο ταμείο ανεργίας. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 27.000 φθάνοντας τις 451.000 την εβδομάδα που πέρασε. Αλλη έκθεση έδειξε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούλιο τα μέγιστα από τον Φεβρουάριο του 2009.

Στην Ιαπωνία κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε ετησίως 1,5% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας μεγαλύτερη αύξηση από τον προηγούμενο μήνα που είχε αυξηθεί κατά 0,4%.

Ανοδο 4,8% σημείωσαν οι μετοχές της Canon φθάνοντας στα 3.720 γιέν η μία. Χθες η εταιρεία είπε ότι θα προχωρήσει στην αγορά του 1,2% των προνομιούχων μετοχών της ύψους έως 50 δισ. γιέν (598 εκατ. δολ.).

Η βελτίωση των προοπτικών για την οικονομία των ΗΠΑ ώθησε υψηλότερα το δολάριο έναντι του γιέν, τονώνοντας την αξία των πωλήσεων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό. Το δολάριο ανατιμήθηκε στα 84,14 γιέν από 83,764 κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα