Πρώην CEO της Microsoft στο τιμόνι της Nokia

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 11:54
REUTERS/NOKIA

Ο Στίβεν Έλοπ –πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft– θα βρίσκεται από τις 21 Σεπτεμβρίου στο τιμόνι της Nokia, προς αντικατάσταση του Όλι-Πέκα Καλασβούο μετά από πολύμηνη αναζήτηση της διοίκησης.

Ο διορισμός του Έλοπ στην κορυφή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σηματοδοτεί την προσπάθεια της Nokia να ανανεώσει το οπλοστάσιό της στη μάχη των «έξυπνων» τηλεφώνων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

«Είναι καλό που γίνεται κάτι», σχολιάζει ο Ίντζε Χίντορμ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sentat Asset Management. «Η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και καιρό και τους τελευταίους μήνες δεν συμβάδιζαν με τις τάσεις της αγοράς. Πιστεύω ότι είναι καλό να υπάρχουν καινούργιες επιρροές, σκέψεις και ιδέες», συμπληρώνει.

«Ο Έλοπ έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο. Η Nokia έχει χάσει τον ηγετικό της ρόλο και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην ανάπτυξη των συσκευών με σύνδεση στο διαδίκτυο. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη στρατηγική που θα ακολουθήσει για το αντιμετωπίσει αυτό», επισημαίνει ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής έρευνας της CCS Insight.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα