Deutsche Bank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 9 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 15:14
UPD:15:15

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 9 δισ. ευρώ σχεδιάζει η προχωρήσει η Deutsche Bank προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της, εν αναμονή της επιβολής αυστηρότερων κανονισμών στον τραπεζικό κλάδο βάσει της Βασιλείας ΙΙΙ.

Με την άντληση των κεφαλαίων, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιό της στην Deutsche Postbank –στην οποία κατέχει λιγότερο από το 30%– και να αναδιαρθρώσει τα κεφάλαια της επιχείρησης. Με την κίνησή της όμως αυτή, η Deutsche Bank προσπαθεί επίσης να προλάβει τους ανταγωνιστές της που ενδέχεται να καταφύγουν επίσης στην αγορά για άντληση κεφαλαίων εν όψει των μεταρρυθμίσεων.

Πράγματι, σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προβούν και άλλες γερμανικές τράπεζες, καθώς υπολογίζεται ότι οι δέκα μεγαλύτερες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους 105 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Βασιλείας ΙΙΙ.

Πέραν της Γερμανίας, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε τη διάθεση δικαιωμάτων, στους επενδυτές για κεφάλαια εκτιμάται ότι θα απευθυνθούν και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.

«Η τάση αυτή επιτείνει τις ανησυχίες σχετικά με την ευρωστία των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», σχολιάζει ο Veysel Taze από την Close Brothers Seydler.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα