Διευκρινίσεις ΟΠΑΠ για την ενοικίαση κτηρίου αποθηκών

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 19:26

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αργύρης Ντινόπουλος, αναφορικά με την ενοικίαση κτηρίου αποθηκών δίνει με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ.

Όπως επισημαίνεται στη διευκρινιστική ανακοίνωση, η από 01/10/2006 σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου αποθήκευσης και διανομής υλικού για τα πρακτορεία στη Μεταμόρφωση λήγει τέλος Σεπτεμβρίου 2010. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για υπομίσθωση και όχι για μίσθωση απευθείας από τους ιδιοκτήτες του και με μηνιαίο μίσθωμα 59.623,50 ευρώ.

Η εταιρία δημοσιοποίησε εγκαίρως πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία ανταποκρίθηκαν 14 ιδιοκτήτες ή διαχειριστές κτηρίων αποθηκών. Οι προσφορές τόσο από τεχνικής όσο και οικονομικής άποψης αξιολογήθηκαν από 5μελή επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ, με μακρά εμπειρία σε ανάλογους διαγωνισμούς, ενώ στις περιπτώσεις οι οποίες καταρχήν προκρίθηκαν, έγινε και αυτοψία, ώστε να διαπιστωθεί, αν αυτές ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές, οι οποίες είχαν τεθεί.

Η επιτροπή υπέβαλε την εισήγησή της στο ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, το οποίο αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης ενοικίασης ενός κτηρίου στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, με κριτήριο το σημαντικά μικρότερο ενοίκιο, την καταλληλότητά του ως προς τη χρήση του και τη σαφώς μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητά του.

Όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση, το νέο κτήριο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ΤΟΛ", αφού είναι κατασκευασμένο με την πλέον συνήθη και σύγχρονη μορφή, η οποία προβλέπεται για κτήρια αποθηκών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ ο ιδιοκτήτης του προχώρησε άμεσα στις προβλεπόμενες εργασίες προσαρμογής του κτηρίου, για την κάλυψη των επιπλέον απαιτήσεων υγιεινής και ασφάλειας.

Το μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται σε 16.000 ευρώ, σχεδόν στο 1/4 σε σχέση με αυτό το οποίο καταβάλλεται, έως σήμερα. «Από τα παραπάνω, συνάγεται ότι τόσο η επιτροπή αξιολόγησης όσο και το ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ επιτέλεσαν, κατά τον καλύτερο τρόπο, το καθήκον τους», σημειώνει η διοίκηση του Οργανισμού και υπογραμμίζει ότι το αναφερόμενο διευθυντικό στέλεχος της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση είχε με όλη τη διαδικασία σύνταξης προδιαγραφών και αξιολόγησης των προσφορών.

«Η χρονική σύμπτωση της πρόσληψής του, κατά το διάστημα στο οποίο η διαγωνιστική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, επουδενί μπορεί να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ανεπίτρεπτων εντυπώσεων», καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα