Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 05:40

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας το ράλι των δύο εβδομάδων, μετά τα υψηλότερα των προβλέψεων αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής με ταχύτερο των προβλέψεων ρυθμό.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., που πραγματοποιεί το 46% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, αυξήθηκαν 1,4% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Komatsu Ltd., η οποία θεωρεί την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της, ισχυροποιήθηκαν 1,3%. Ανοδο 2,8% σημείωσαν οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών κατόπιν συμβολαίων. Ανοδο 1,5% εξ αιτίας των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,9% φθάνοντας στις 122,86 μονάδες στις 10:51 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τέσσερις μετοχές να σημειώνουν άνοδο για κάθε μία που σημείωνε πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 6% από τα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός στις 25 Αυγούστου εν μέσω εικασιών ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν να εισέλθουν ξανά σε ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi άνοδο 0,4%. Ανοδο 1% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index κέρδισε 0,2%.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,5% μετά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν τον Ιούλιο τα μέγιστα σε δύο χρόνια καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης ώθησε τις εταιρείες να τα αυξήσουν.

Οι μετοχές της Honda, που θεωρεί τη Βόρεια Αμερική τη μεγαλύτερη αγορά για πωλήσεις, σημείωσαν άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 2.825 γιέν στο Τόκιο. Στη Σεούλ οι μετοχές της Hyundai Motor Co., που πραγματοποιεί το 13% των εσόδων της στη Βόρεια Αμερική σημείωσαν άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 150.000 ουόν η μία.

Στην Κίνα η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 13,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, περισσότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 3,5%, τα μέγιστα σε 22 μήνες, καθώς το κόστος των τροφίμων αυξήθηκε τη στιγμή που οι λιανικές πωλήσεις ισχυροποιήθηκαν 18,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα