EFG Eurolife: Αύξηση ασφαλίστρων και κερδών

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 16:04

Αύξηση των ασφαλίστρων κατά 5% και της κερδοφορίας της κατά 7,6% ανακοίνωσε η EFG Eurolife Ασφαλιστική για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ειδικότερα, το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών ανήλθε στα 162,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 33,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,6%.

Τα ίδια κεφάλαια και των δύο ασφαλιστικών εταιρειών στις 30/6/2010 υπερκαλύπτουν τα απαιτούμενα από το νόμο περιθώρια φερεγγυότητας σε ποσοστό 119,5% για την EFG Eurolife ΑΕΑΖ και αντίστοιχα σε ποσοστό 257,1% για την EFG Eurolife ΑΕΓΑ.

Η παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής της EFG Eurolife AEAZ διαμορφώθηκε στα 124,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή μείωση σε ποσοστό 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας Ζωής μειώθηκαν κατά 3,9% σε 22,1 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων, η παραγωγή ασφαλίστρων της EFG Eurolife ΑΕΓΑ ανήλθε στα 38,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 32,3% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 38,6% σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2009.

Σημειώνεται ότι η EFG Eurolife Aσφαλιστική αποτελείται από τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες EFG Eurolife AΕΑΖ και EFG Eurolife ΑΕΓΑ και είναι o τρίτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της ελληνικής αγοράς.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία, η EFG Eurolife Ασφαλιστική διατηρεί την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια και συγχρόνως παραμένει εστιασμένη στην τήρηση των υποχρεώσεων της απέναντι στους ασφαλισμένους της. Παράλληλα, ισχυροποιεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο χώρο του BancAssurance ενώ διευρύνει τη δραστηριότητα της δίνοντας έμφαση στη συνεργασία της με επιλεγμένους διαμεσολαβητές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurolife Ασφαλιστικής, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα