Επανίδρυση του ΥΕΝ ζητεί η ΕΕΕ

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 17:44

Την επανίδρυση του ιστορικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζητεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πειραματισμούς «που δημιουργούν μεγάλη δυσλειτουργία και ανασφάλεια» στον κλάδο της ναυτιλίας.

Η σύσταση του νέου υπουργείου με το όνομα Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΕΕ την Τρίτη. Σε σχετική ανακοίνωσή του η Ένωση εκφράζει την απορία της για την εμμονή –όπως υποστηρίζει- της Πολιτείας να καταργήσει το ιστορικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να προχωρήσει στη σύσταση «ενός νεφελώδους διοικητικού φορέα με άσχετες και αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες».

Σύμφωνα με τους εφοπλιστές το νέο υπουργείο δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιάζουσες ανάγκες της πρώτης ναυτιλίας του κόσμου, που ως γνωστόν είναι η ελληνική επί τριάντα συναπτά έτη.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, χαρακτηρίζουν «άκρως προσβλητικούς τους υπαινιγμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με τον οποίο το από οκτώ δεκαετίες δραστηριοποιούμενο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει δήθεν βεβαρημένο και αμαρτωλό παρελθόν».

«Προφανώς αγνοεί ότι το πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ίσως ο μοναδικός φορέας της πολύπαθης δημόσιας διοίκησης, ο οποίος δεν ενεπλάκη σε υποθέσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων που ήδη ταλαιπωρούν δεινώς την πατρίδα μας», απαντά η ΕΕΕ.

Αντιθέτως, συνεχίζει, «το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συγκροτημένο σε συνεκτικό φορέα διοίκησης και πολιτικής με την επάνδρωση των πολλαπλώς έμπειρων στελεχών του Λιμενικού Σώματος που ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες της ναυτιλίας μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ακριβώς αυτό που στήριξε το θαύμα της μεταπολεμικής ναυτιλιακής ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα