Εύσημα Ολι Ρεν - Μπίνι Σμάγκι για την Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 18:29

Στο σωστό δρόμο εκτιμούν ότι βρίσκεται η Ελλάδα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Επίτροπος Ολι Ρεν και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λορένζο Μπίνι Σμάγκι.

Σε παρέμβασή τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι κ.κ. Ρεν και Σμάγκι επανέλαβαν ότι πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό αυτές οι προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας έναντι των αγορών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννυς Ποδηματά σχετικά με τις αβεβαιότητες που εξακολουθούν να παρατηρούνται στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις αγορές, ο κ. Ρεν επεσήμανε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο έχοντας πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα δημοσιονομικής πειθαρχίας» και πρόσθεσε ότι μετά από μια τέτοια κρίση απαιτείται χρόνος για την αποκατάσταση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τα βήματα που πραγματοποιούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, πρωτοβουλίες οι οποίες, όπως σημείωσε, ευθυγραμμίζονται με το Μνημόνιο.

Από την πλευρά του ο κ. Σμάγκι ανέφερε ότι κατά την ελληνική κρίση οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους έναντι της Ελλάδας και τώρα επιθυμούν να πειστούν για τη νέα πορεία που χαράζει η Ελλάδα και την οποία η ΕΚΤ υποστηρίζει με την «αξιοθαύμαστη» βούληση της οποία επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση.

Εκτίμησε ακόμη ότι απαιτούνται περίπου 9 με 12 μήνες πριν αντιδράσουν θετικά οι αγορές υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα