Δεσμευτική προσφορά για την Wind Ελλάς από τον Ν. Σαουίρις

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 13:12
UPD:13:46

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Wind Ελλάς κατέθεσε ο Ναγκίμπ Σαουίρις, ιδιοκτήτης της Weather Investments, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

Η προσφορά του αιγύπτιου επιχειρηματία περιλαμβάνει μετρητά και μερική ανταλλαγή χρέους για κεφάλαιο, όπως δήλωσε ο Σαουίρις σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι τον έλεγχο της τρίτης μεγαλύτερης παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα διεκδικεί και ομάδα ομολογιούχων.

«Η εταιρεία χρειάζεται κεφάλαια», δήλωσε ο Σαουίρις χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. «Γνωρίζουμε την εταιρεία πολύ καλά, όπως και την ελληνική αγορά», πρόσθεσε.

Αν και ο Σαουίρις κέρδισε τη «μάχη» για την Wind Ελλάς πριν από 12 μήνες περίπου, η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό τον έλεγχο των πιστωτών εξαιτίας καθυστερούμενων οφειλών ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τους τόκους της ανακυκλούμενης πίστωσης των 250 εκατ. ευρώ που έλαβε τον Ιούνιο.

Τον Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση χρέους για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και απηύθυνε πρόσκληση για την υποβολή προσφορών. Η προθεσμία έληξε χθες και η Wind Ελλάς αναμένεται να ανακοινώσει τον προτιμητέο αγοραστή στις 14 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα