Ταξίδια στο διάστημα από την Boeing

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 17:24
REUTERS

Ταξίδια στο διάστημα, και συγκεκριμένα στην τροχιά της Γης, υπόσχεται να προσφέρει σε φιλόδοξους ταξιδιώτες η αμερικανική εταιρεία Boeing.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών δήλωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία με την Space Adventures για την πώληση επιβατικών θέσεων σε εμπορικές πτήσεις με το διαστημόπλοιο CST-100 της Boeing, το οποίο κατασκεύασε κατά παραγγελία της NASA.

Όπως διευκρίνισε, τα ταξίδια αυτά απευθύνονται σε ιδιώτες, εταιρείες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η Space Adventures, η οποία αναλαμβάνει την πώληση εμπορικών εισιτηρίων σε ιδιωτικές διαστημικές πτήσεις, δήλωσε ότι έχει ήδη κανονίσει τη συμμετοχή επτά ιδιωτών σε οκτώ αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όσον αφορά στην τιμή του εισιτηρίου, προς τον παρόν παραμένει άγνωστη, αν και αναμένεται να είναι αρκετά ανταγωνιστική. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, πάντως, έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για προσφορά θέσεων σε διαστημικά ταξίδια για τουρίστες έναντι 200.000 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα