DHW: Διστακτικοί οι Γερμανοί επενδυτές

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 10:30

Περισσότερο οργανωμένο κράτος, το οποίο όσο πιο γρήγορα δώσει λύσεις στα δομικά του προβλήματα τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει το δρόμο για νέες επιχειρηματικές επενδύσεις, ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος, θεωρώντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) και ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργο Χατζημαρκάκη, οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες εκφράζουν διστακτικότητα στο να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι γερμανικών κολοσσών τόνισαν, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Γερμανία, ότι θα επιθυμούσαν να επενδύσουν στη χώρας μας εάν το κράτος ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του και υπήρχε το κατάλληλο νομοθετικό περιβάλλον.

Οπως, μάλιστα, σημείωσαν εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας, τα χρέη του Δημοσίου είναι τέτοια που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ακόμη και να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία, το κράτος οφείλει στις επιχειρήσεις πάνω από 3 δισ. ευρώ, ενώ αρνείται να κάνει συμψηφισμό των χρεών του με τις οφειλές των επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα