ΥΠΑΑΤ: Προκαταβολή Εξισωτικής Αποζημίωσης ύψους 17,12 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 12:02

Την καταβολή χρηματικής προκαταβολής ύψους 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2009, ύψους 17,12 εκατ. ευρώ σε επί πλέον 11.954 δικαιούχους, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά και την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των συμπληρωματικών παραστατικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι μέχρι 10.9.2010.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ ετησίως θα καταβάλλεται μόνο από εθνικούς πόρους και σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δια μέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι για τους δικαιούχους του νομού Ρεθύμνου για τους οποίους υπήρξε καθυστέρηση στην συγκέντρωση και υποβολή των συμπληρωματικών δικαιολογητικών (ΕΑΣ Μυλοποτάμου), καθώς και άλλους μεμονωμένους δικαιούχους, δίνεται η δυνατότητα προσκόμισης των δικαιολογητικών μέχρι 22/9/2010 προκειμένου να συμπεριληφθούν στην τελευταία πληρωμή που θα γίνει στο τέλος της επομένης εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα