Συνάντηση Δ. Ρέππα με τον υφυπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010 17:21

Το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, αλλά και οι προωθούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για τα δύο μεγάλα εμπορευματικά κέντρα στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας Μπ. Φάφενμπαχ, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με γερμανικές εταιρείες, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτυχή περίπτωση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο σημείο αυτό, μίλησε και για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, από το οποίο θα διακινούνται πέντε εκατομμύρια επιβάτες με αυξητική τάση και το οποίο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης. Παράλληλα, ενημέρωσε τον γερμανό υφυπουργό για τους νέους οδικούς άξονες της Αττικής, που θα προχωρήσουν με συμβάσεις παραχώρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Φάφενμπαχ εξέφρασε το ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελλάδα, μίλησε με επαινετικά λόγια για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα της χώρας μας και επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε γερμανικές επιχειρήσεις που είχαν δραστηριοποιηθεί παλαιότερα στον ελληνικό χώρο και δείχνουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν, παρακολουθώντας το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες διαφάνειας που προωθούνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα