Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 05:58

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές καθώς η απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ ώθησε χαμηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες.

Απώλειες 0,6% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστραλίας και πτώση 1,1% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο. Στη Σεούλ πτώση 1,6% σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης νοτιοκορεατικής χαλυβουργίας, Posco. Απώλειες 1,2% σημείωσαν οι μετοχές της David Jones Ltd., του δεύτερου μεγαλύτερου πολυκαταστήματος της Αυστραλίας μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Gredit Suisse Group AG. Απώλειες 1,4% σημείωσαν οι μετοχές της Telstra Corp., της υπ’ αριθμόν 1 εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους σε τρεις εβδομάδες.

Εννέα μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σε κάθε επτά που κινήθηκαν ανοδικά μεταξύ των μετοχών του δείκτη MSCI Asia Pacific, εκτός της Ιαπωνίας, ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 434,91 μονάδες στις 10:39 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ πριν από την έκθεση που ενδέχεται να δείξει σήμερα ότι οι κατασκευαστές κτιρίων παρέμειναν απαισιόδοξοι τον Σεπτέμβριο. Κλειστές είναι σήμερα οι ιαπωνικές αγορές λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,7% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,4%.

Ανοδο 0,1% σημείωσε στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Standard & Poor’s 500 Index, καθώς τα καλύτερα των προβλέψει κέρδη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας επισκίασαν την έκθεση για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Τα συμβόλαια του αργού στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη σημείωσαν απώλειες 1,2% φθάνοντας στα 73,66 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 31 Αυγούστου.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έδειξαν μείωση τον Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα έτους των 66,6 μονάδων από 68,9 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 17/9.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα