Ευκλείδης ΑΤΕ : Νέο έργο 6,2 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 12:47

Και νέο έργο ανέλαβε στη Ρουμανία η Ευκλείδης ΑΤΕ, εδραιώνοντας περαιτέρω, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη θέση της στη γείτονα χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξυπηρέτησης (Chairlift) του χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή Busteni, κοντά στην πόλη Brasov, συνολικού προϋπολογισμού 6.252.211 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός αυτόματου συστήματος με καμπίνες ανάβασης και καθόδου (Gondola Ghairlift) συνολικού μήκους 1.100 μ. και υψομετρικής διαφοράς 300 μ. με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.200 ατόμων την ώρα.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή έργων οδοποιϊας μήκους 2.200 μ. για την πρόσβαση στα σημεία εισόδου και εξόδου των χρηστών του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς και η κατασκευή χώρου στάθμευσης και γέφυρας πρόσβασης.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες.

Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία η Ευκλείδης έχει συστήσει με έδρα το Βουκουρέστι, θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Efklidis Rom S.R.L., κύριο αντικείμενο της οποίας είναι οι κατασκευές και ειδικότερα έργα οδών επικοινωνίας, σιδηροδρομικά, οικοδομικά, κ.λπ.

Αυτήν τη στιγμή η Ευκλείδης ΑΤΕ εκτελεί σημαντικό αριθμό έργων στη Ρουμανία (προσφάτως μάλιστα ανέλαβε την κατασκευή πέντε νέων οδικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ ή 19,7 δισ. δρχ.) και με την έξοδό της στις αγορές της Βαλκανικής, είτε ως Ευκλείδης είτε ως Efklidis Rom S.R.L., άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πολυετή παρουσία της στον χώρο των κατασκευών, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες της εταιρείας είναι η δραστηριοποίησή της στην ευρωπαϊκή αγορά, επιτυγχάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο και τη γεωγραφική διεύρυνση των τομέων δραστηριοποίησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα