PAE: Την Τετάρτη η εξέταση των αιτήσεων για αιολικά πάρκα

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 18:51

Οι αιτήσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική της ΔΕΗ) για χορήγηση άδειας παραγωγής σε αιολικό πάρκο ισχύος 120 μεγαβάτ στην ¶νδρο, και του ομίλου Κοπελούζου για αιολικά συνολικής ισχύος 400 μεγαβάτ σε νησιά των Κυκλάδων αναμένεται να εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Σύμφωνα με στελέχη της ΡΑΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν προβλέπεται να συζητηθεί το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, το οποίο θα τεθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί εισήγηση της Αρχής προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ την επόμενη τριετία.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εισήγηση θα καταλήγει σε αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων, μικρότερες από εκείνες που ζητά η ΔΕΗ, και μειώσεις σε άλλες.

Εν τω μεταξύ, η Αρχή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διασύνδεσης της Ν.Εύβοιας με την Αττική στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 82,8 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση και από ιδιώτες, τους κατόχους αδειών παραγωγής για αιολικά πάρκα στη Ν. Εύβοια και τα διασυνδεδεμένα νησιά των Κυκλάδων, ¶νδρο και Τήνο.

Με την κατασκευή της γραμμής θα γίνει δυνατή η απορρόφηση της ενέργειας που θα παράγουν τα αιολικά πάρκα που θα κατασκευαστούν στις περιοχές αυτές, η οποία υπερβαίνει τη σημερινή χωρητικότητα των δικτύων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα