Microsoft: Αύξηση του μερίσματος, περισσότερα δάνεια

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 07:33

Κατά 3 σεντς, ποσοστό 23%, στα 16 σεντς ανά μετοχή αύξησε το τριμηνιαίο της μέρισμα η Microsoft Corp. και έλαβε έγκριση από το διοικητικό της συμβούλιο να πουλήσει έως 6 δισ. δολ. επιπλέον έλλειμμα.

«Το υψηλότερο μέρισμα, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, αντικατοπτρίζει την επιστροφή χρημάτων στους μετόχους μας και την εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία μακροπρόθεσμα», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft, Πίτερ Κλάϊν.

Η Microsoft σχεδιάζει να πουλήσει χρέος φέτος για να πληρώσει μερίσματα και να αγοράσει ίδιες μετοχές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της βρίσκεται στο εξωτερικό, είπε αυτήν την εβδομάδα άνθρωπος που γνωρίζει καλά το θέμα. Η εταιρεία θα προσπαθήσει να αντλήσει όσα περισσότερα μπορεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την πιστοληπτική της ικανότητα στο ΑΑΑ, την υψηλότερη, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς τα σχέδια της εταιρείας είναι εμπιστευτικά και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Η αύξηση του μερίσματος δείχνει ότι η Microsoft πιστεύει στη δυνατότητά της να αντλήσει μετρητά, σύμφωνα με τον Μπρεντ Θιλ, αναλυτή της UBS AG στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Θιλ, ο οποίος προτείνει για αγορά τις μετοχές της Microsoft, εκτιμά ότι η εταιρεία θα αντλήσει 25 δισ. δολ. μετρητά τη τρέχουσα οικονομική χρήση. Η εταιρεία είναι σε θέση να αυξήσει τις αγορές ιδίων μετοχών πάνω από τα 12 δισ. δολ. που εκτιμούσε για το έτος, ή να πληρώσει για μια σημαντική εξαγορά.

Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 28 σεντς φθάνοντας στα 25.15 δολ. η μία χθες στο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 17%.

Χθες η Microsoft είπε ότι την τελευταία δεκαετία έχει επιστρέψει περίπου 170 δισ. δολ. στους επενδυτές μέσω μερισμάτων και αγοράς ιδίων μετοχών. Η εταιρεία άρχισε να διανείμει μέρισμα το 2003 και προσέφερε έκτακτο μέρισμα 3 δολαρίων ανά μετοχή το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα