Κ. Χατζηδάκης: «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης η ανάπτυξη

«Ανθρακες ο θησαυρός της άμεσης απεμπλοκής επενδύσεων»
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:06

¶νθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός της άμεσης απεμπλοκής μεγάλων επενδύσεων ύψους 20 δισ. ευρώ, για την οποία είχε δεσμευτεί τον Φεβρουάριο η τότε υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζει ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι «η κατάσταση στο μέτωπο των επενδύσεων εξελίσσεται ολοένα και πιο άσχημα», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι δημόσιες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 33% στο πρώτο οκτάμηνο του 2010, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, έναντι στόχου μείωσης της τάξεως του 4% το 2010.

Καμία ορατή πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί για το συγκεκριμένο θέμα, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Το επενδυτικό νομοσχέδιο, για το οποίο ήδη έχει γίνει από τον Ιούλιο η πρώτη διαβούλευση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κρατείται, προφανώς, για περαιτέρω διαβουλεύσεις, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση για αντιγραφή του σχετικού νόμου της ΝΔ, ως προς τις ιδιωτικές επενδύσεις.

«Αν προσθέσει κανείς την καθήλωση του ΕΣΠΑ, τις οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και το πρόβλημα της ρευστότητας που διογκώνεται, είναι προφανές πως η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης είναι η Ανάπτυξη», επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα