Ετοιμάζεται νέο Παρατηρητήριο Τιμών για προϊόντα

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 16:59
UPD:18:14

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών για προϊόντα (εκτός τροφίμων), υπηρεσίες και πρώτες ύλες που ετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)Β. Κορκίδης στη συνέντευξη Τύπου για την ημέρα του Εμπορίου.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι το ελληνικό εμπόριο μπορεί να γίνει το εφαλτήριο και ο πολλαπλασιαστής νέων πηγών ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην ελληνική οικονομία και το σλόγκαν που προωθεί για το προσεχές διάστημα η εμπορική κοινότητα είναι «αγοράζω όσα και όσο παράγω» με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.

Επίσης,σημείωσε ότι το εμπόριο «είναι έτοιμο να δώσει μάχη για τον πληθωρισμό, με στόχο να μειωθεί κατά μια τουλάχιστον, μονάδα έως το τέλος του έτους».

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ συμπλήρωσε ακόμα ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν δεν έχουμε νέα αύξηση του ΦΠΑ και έμμεσων φόρων.

«Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να είναι ελληνικός και όχι έξωθεν επιβαλλόμενος», είπε ο κ. Κορκίδης, ενώ σχετκά με το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο, καθώς η βάση δεδομένων του θα τροφοδοτείται μία φορά το μήνα από τους 280 εμπορικούς συλλόγους της χώρας για τις τιμές 10 βασικών αγαθών.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης και εξωστρέφειας της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ σμείωσε ότι η κρίση πλήττει και το εμπόριο, καθώς η αεργία εργοδοτών στο εμπόριο εμφανίζεται στο 16% ενώ οι απασχολούμενοι στον κλάδο έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 50.000.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας τόνισε ότι οι στόχοι του υπουργείου είναι τρεις: Η προστασία του εισοδήματος των πολιτών, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα