Γ. Παπανδρέου: Η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 18:54
UPD:21:13
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη, και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αδυνάτους εν μέσω ύφεσης της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ Economic Club της Νέας Υόρκης.

Τόνισε ακόμη ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων: «Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περικοπές δεν επιβαρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε μια ύφεση και δεν εξουδετερώνουν πιθανές αυξήσεις εισοδήματος».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να καταπολεμήσει τη μαύρη οικονομία και την φοροδιαφυγή.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων που δέχθηκε μετά την ομιλία του, υπογράμμισε πως στόχς του δεν είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά να πετύχει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αρκετούς ζωτικούς τομείς της οικονομίας, έδωσε έμφαση σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την εικόνα και τις δυνατότητες της χώρας. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η κρίση είναι συνάμα και μια νέα αρχή, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και εκφράζοντας την προσδοκία ότι το 2011 θα συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος και γενικότερα θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα