Αυστηρές συστάσεις Ανδ. Λοβέρδου για μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 20:33

Την ανάγκη μείωση των δαπανών για εφημερίες και προμήθειες υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντησή του με τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής.

«Δεν είστε διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών, κάντε καλούς λογαριασμούς» είπε χαρακτηριστικά στους διοικητές.

Τους γνωστοποίησε ακόμη πως στο εξής θα είναι υπό εποπτεία, καλώντας τους να βγάλουν έξω από τα χειρουργεία όλους για όσους έχουν ενδείξεις ότι ζητούν επιπλέον υλικά ή μοσχεύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγία Ολγα μιλώντας για τις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο του ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα σε συνεργασία με γιατρούς, οι οποίοι ζητούν έως και 30 αγγειακά μοσχεύματα για να χρησιμοποιήσουν τελικώς μόνο ένα.

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα ζήτησε από τους διοικητές να επιβάλλουν το νόμο, λέγοντάς τους ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά ενδείξεις για να απομακρυνθούν σε πρώτη φάση όσοι υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών.

Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών είπαν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30%, ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα