ΟΛΘ: Εντός Οκτωβρίου ο διαγωνισμός για την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 20:59
UPD:21:02

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου του λιμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Στέλιος Αγγελούδης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία του ΟΛΘ αλλά και τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου Logistics, εγχείρημα για το οποίο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκδηλώνει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ επανέλαβε την πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να επιλυθούν κατά το δυνατόν και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο λιμάνι.

Την ίδια πρόθεση εξέφρασε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην 3η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανάπτυξης Λιμένος που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιερόπλοιων.

Ο κ. Αγγελούδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η διεθνής συγκυρία είναι θετική, αφού παρατηρούνται ανακατατάξεις στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να ευνοήσουν τη Θεσσαλονίκη».

Τόνισε ακόμη ότι «η ΟΛΘ ΑΕ είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών υποδοχής των επισκεπτών του επιβατηγού σταθμού και ότι προχώρησε ήδη στη κάλυψη των τελών ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων».

Ζήτησε μάλιστα την ενεργό στήριξη των φορέων στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ο.Λ.Θ. ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα