Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 05:32

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία καθώς η ανησυχία για την προοπτική των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ επισκίασε την επίδραση από τις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Οι μετοχές της James Hardie Industries SE, υποχώρησαν 1,2% στο Σύδνεϋ μετά την έκθεση που έδειξε ότι οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα. Οι μετοχές της Macquarie Group Ltd. οδήγησαν χαμηλότερα τις τραπεζικές μετοχές μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της Morgan Stanley και της Goldman Sachs Group Inc. από την Deutsche Bank AG. Ανοδο 0,4% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, καθώς ο χαλκός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 4.622,90 μονάδες στις 10:29 π.μ. στο Σύδνεϋ με περίπου δύο μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον δείκτη.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index απώλεσε 0,15 μετά την ανακοίνωση ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με πολύ χαμηλότερο των προβλέψεων ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω αργίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,5% μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων της Adobe Systems Inc. οι οποίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών και μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών του τρίτου τριμήνου για την Morgan Stanley και την Goldman Sachs από την Deutsche Bank, που επικαλέστηκε χαμηλά έσοδα από τις συναλλαγές. Επίσης πτωτικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές μετά ην ανακοίνωση της Federal Housing Finance Agency, ότι οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν 3,3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) αναρριχήθηκε 2,2% χθες φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο στη ημερήσια διαπραγμάτευση, και τα συμβόλαια του χρυσού έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – έχει υποχωρήσει φέτος έως 15% καθώς η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα για περιορισμό των τιμών ακινήτων στην Κίνα τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ενδέχεται να κλονιστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα