FTSE: Διατηρείται στις ανεπτυγμένες αγορές το Χ.Α.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 11:31
UPD:11:46

Στις ανεπτυγμένες αγορές, σε watch list, διατηρείται η ελληνική αγορά, όπως ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα ο διεθνής οίκος FTSE.

Η παραμονή του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών είχε γίνει γνωστή από χθες, μετά την επιστολή που έλαβε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπ. Καπράλος από το διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου FTSE M. Makepeace.

Ο κ. Καπράλος ενημερώθηκε γραπτώς πως η εγχώρια αγορά θα διατηρηθεί στην κατηγορία που σήμερα ανήκει ενώ παράλληλα θα συνεχισθεί για έναν ακόμα χρόνο το status της watch list, εξαιτίας της ευρύτερης οικονομικής συγκυρίας.

Ο οίκος FTSE αναβάθμισε επίσης τις αγορές της Τσεχίας, της Μαλαισίας και της Τουρκίας από την κατηγορία «Secondary Emerging» στην κατηγορία «Advanced Emerging».

Πέραν της Ελλάδας, στην watch list βρίσκονται επίσης η Κίνα (μετοχή Α), η Κολομβία, η Γκάνα, το Καζακστάν, το Κουβέιτ, η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω αλλαγές θα ισχύσουν στον δείκτη FTSE Global Equity Index από τον Ιούνιο του 2011. Η επόμενη αναθεώρηση έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα