Γ. Παπανδρέου: H Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 00:07
UPD:00:14

«H Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε πως εκείνο που οδήγησε στην κρίση ήταν «η φτωχή διαχείριση».

Κατά την ομιλία του στο «World Leadership Forum 2010» που διοργάνωσε το Foreign Policy Association, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως «η χρεοκοπία δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, ούτε και για την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων. «Επιδιώκουμε τη μείωση της φορολογίας σε ορισμένους τομείς, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου», προσθέτοντας ότι «αλλάζουν οι πρακτικές διακυβέρνησης και η πολιτική μας κουλτούρα. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η λογοδοσία αποτελούν τον πυρήνα των αλλαγών αυτών».

Αναφερόμενος στις τράπεζες επεσήμανε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι γενικώς υγιές. «Δεν υπάρχουν τοξικά προϊόντα και στοιχεία στο ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών», παρατήρησε και πρόσθεσε πως «οι τράπεζες ασφαλώς και υπέστησαν πλήγμα, εξαιτίας του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά καθώς η χώρα εξέρχεται από την κρίση, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις τράπεζες».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα εξέλθουν ισχυρότερες από την κρίση, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «μεγάλο τεστ».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης και για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου, αναπτύσσοντας τις απόψεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την καινούρια τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα