Υπ. Υγείας: «Κόκκινο πανί» το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 16:44
AΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών έβαλε στο τραπέζι της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του κλάδου ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «κόκκινο πανί» το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για να τη βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, αντέτεινε ότι το ποσοστό κέδρους των φαρμακοποιών δεν είναι 35, αλλά 20%.

Ο υπουργός τόνισε στους φαρμακοποιούς ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που υπάρχει στον τομέα αυτό, είναι άνευ προηγούμενου.

Αναφορικά με το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει λυθεί και εξέφρασε την άποψη ότι «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους».

Η διοίκησή του επισημαίνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Αναφερόμενος δε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το άνοιγμα του κλάδου αποτελεί αίτημα και της τρόικας» και κατέληξε πως «είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα